Tigra pojesta do 5 kg mesa dnevno

Tiger

Tigra pojesta do 5 kg mesa dnevno

Amur oziroma Vito je takoj renčal na našega sicer prijaznega letečega reporterja Grego. »Mogoče je samo branil svoj teritorij oziroma svojo dnevno sobo, kjer trenutno prebiva,« pojasnjuje Grega.

 

Za nova atraktivna prebivalca so v ljubljanskem živalskem vrtu pripravili razkošno domovanje v velikosti 4000 kvadratnih metrov, kar je največja tovrstna ograda v Evropi. Tigra sta sicer za zdaj še ločena, ker se šele privajata na okolico in skrbnike. »Kdaj ju bomo lahko preselili, še ne vemo. Že tako ali tako sta nas presenetila; samica je najprej delovala povsem mirno, vajena oskrbnikov, pričakovali smo, da se bo v hipu privadila na nas. Samec je bil po drugi strani prej bolj divji. No, pa se je izkazalo, da je zdaj Amur bolj zaupljiv,« pojasnjuje Barbara Mihelič, strokovna vodja v živalskem vrtu. Dodaja, da bodo potrebovali od dveh mesecev do pol leta, da bo prišlo do prvih stikov tigrskega para v njuni pripravljeni ogradi.

 

Grego zanima tudi komunikacija; glede na to, da sta iz Nemčije in Madžarske, najbrž v živalskem vrtu uporabljajo še njun »domači« jezik. Strokovna vodja smeje prizna, da jim gredo ukazi v madžarščini bistveno slabše.

 

Skrbnik tigrov je Franci Črnelč, ki je nad tigroma očaran. »Tiger je zelo karizmatična žival, moramo pa biti z njim zelo previdni. Če bi recimo pozabili zaklenit kakšna vrata, bi ta ogromna mačka prišla do nas, kar seveda ne bi bilo prijetno.«

 

Še to; Danuta in Amur na dan pojesta do 5 kilogramov mesa.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...