The Doors Alive v Ljubljani

doors alive tribute

The Doors Alive v Ljubljani

V Ljubljano prihaja najboljša tribute skupina The Doors – britanska zasedba The Doors Alive. V Cvetličarni bodo nastopili ob 50. obletnici izida prvega albuma legendarne rock skupine, pričakovati pa je tudi največje uspešnice, kot so Light My Fire, When The Music’s Over, Riders On The Storm in The End.

 

Člani skupine The Doors Alive uporabljajo enake inštrumente kot The Doors in so v preteklosti navdušili poslušalce največje festivala, posvečenega skupini The Doors – The Feast of Friends, razprodali liverpoolski Cavern Club in manchesterski Academy 3.

 

“Ustvarjajo zvok, videz, prisotnost in realistični občutek 60. let minulega stoletja, ki občinstvo popelje nazaj v čas uspešnic legendarnih kalifornijskih rock gurujev”, so zapisali organizatorji koncerta in tudi “pevec Willie obvladuje glas in videz izjemnega Jima Morrisona v kasnejšem obdobju delovanja skupine.”.

 

The Doors so bili že od samih začetkov, ki segajo v leto 1965, skupina z izjemno ustvarjalno energijo, ob čemer je bila vedno precejšnja pozornost usmerjena v pevca Jima Morrisona. Vendar brez ostalih treh članov – Johna Densmorea, Robbyja Kriegerja, Raya Manzareka skupina ne bi postala ena najbolj vplivnih ameriških rock zasedb.

 

Na lestvici največjih rock izvajalcev vseh časov so uvrščeni na 20. mesto, pesem Light My Fire pa na sedmo mesto najboljših rock skladb. Revija Rolling Stone jih je uvrstila na 41. mesto največjih izvajalcev v zgodovini. Leta 1993 so jih sprejeli v Dvorano slavnih rock’n’rolla.

 

Leta 2007 je skupina prejela nagrado za življenjsko delo na podelitvi nagrad grammy in istega leta še zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...