Test robotskih sesalnikov

Robotski sesalnik

Test robotskih sesalnikov

Kolikor časa imamo, vedno ga je premalo. Robotski sesalniki so tako postali dobrodošli pomočniki, ki vsaj nekoliko olajšajo številna domača opravila. Boštjan Okorn z Zveze potrošnikov Slovenije pritrjuje, da so takšni sesalniki v pomoč, vendar da se je potrebno nanje primerno pripraviti. »Ne pričakujte, da boste lahko sesali takrat, ko boste doma, saj so takšni sesalniki izjemno glasni. Prav tako je potrebno poskrbeti, da na tleh ni kakšnih ostankov igrač, kablov ali česa podobnega, kar bi sesalnik lahko zaustavilo.«

 

Pri Zvezi potrošnikov Slovenije so opravili test robotskih sesalnikov. »Kot ponavadi smo tudi tokrat ugotovili, da najdražji izdelki niso nujno najboljši. Vmes lahko najdemo tudi sesalnike za 300 evrov, ki bodo posesali podobno dobro, kot najdražji. Je pa po drugi strani res, da imajo slednji lahko dodatke, ki so lahko pomembni za potrošnika,« pravi Boštjan Okorn. Dražji sesalniki imajo tudi boljšo baterijo, kar je pomembno za tiste, ki imajo za čistiti večje površine.

 

Na testih prevladuje podjetje irobot, pri čemer je potrebno poudariti, da ta ekskluzivni zastopnik v Sloveniji ne opravlja garancij za izdelke njegove znamke, ki so kupljeni v tujini.

 

Če se boste navdušili nad robotskim sesalnikom vendarle vedite, da brez navadnega sesalnika tudi v primeru te moderne iznajdbe ne bo šlo. »Po kotih je še vedno treba posesat, ravno tako stopnišča in druga težje dostopna mesta,« pravi Boštjan Okorn.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...