Tega o pivu zagotovo niste vedeli

Oktoberfest 1
godba iz gorij pri bledu

Tega o pivu zagotovo niste vedeli

V bavarski prestolnici se je začel 181. Oktoberfest. Münchenski župan Dieter Reiter je opoldne s štirimi udarci odprl prvi sod piva in tako slavnostno odprl festival, na katerem organizatorji pričakujejo okoli 6 milijonov obiskovalcev.

 

Kljub deževnem vremenu je slovesno odprtje spremljala množica ljubiteljev piva. Že dobro uro pred uradnim začetkom Oktoberfesta so morali prve šotore zaradi prevelikega števila obiskovalcev že zapreti.

 

Za litrski vrček je treba letos v nekaterih izmed 14 velikih šotorov prvič plačati tudi po več kot deset evrov. A tudi zasoljene cene ne bodo preprečile, da bo pivo teklo v potokih. Že lani so na Oktoberfestu popili 6,7 milijona litrov piva.

 

Na nedeljski povorki Oktoberfesta se bodo tradicionalno predstavile noše nemških zveznih dežel in okoliških držav, med okoli 8000 nastopajočimi pa bo tudi pihalna godba iz Gorij pri Bledu.

 

Novinarka Nika Popit je izbrskala tudi nekaj zanimivosti v zvezi s pivom. Razen tega, da vsebuje kar nekaj vitaminov, je uporaben tudi pri vzdrževanju čevljev, lesa in las! Več na posnetku spodaj.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...