Teden zlatih hrušk

teden-zlatih-hrusk-foto-mkl

Teden zlatih hrušk

Z gostovanjem Fejstbukerjev se bo nocoj v Knjižnici Otona Župančiča začel Teden zlatih hrušk v organizaciji centra Pionirska, ki deluje znotraj Mestne knjižnice Ljubljana. Poleg te prireditve pripravljajo še dve v knjigarni Konzorcij, kjer bo na ogled tudi razstava knjig z znakom za kakovost zlata hruška.

 

Na nocojšnjem srečanju Fejstbukerjev – bralnem klubu za mlade bodo spregovorili o z zlato hruško nagrajeni knjigi Alena Meškovića Ukulele jam, ki je izšla pri založbi Miš, so sporočili iz Mestne knjižnice Ljubljana, ki podeljuje znak zlata hruška.

 

V sredo, 11. januarja, bodo ob 18. uri v knjigarni Konzorcij pripravili pogovor na temo strpnosti. Na pogovoru ob knjigah Kako se je pogumni očka nehal bati tujcev in Vsi tukaj, vsi skupaj!, ki sta izšli pri založbi Zala, bodo sodelovali direktor Mini teatra Robert Waltl, prevajalka Tina Mahkota, direktorica Mirovnega inštituta Neža Kogovšek Šalamon, urednica iz založbe Zala Mateja Črv Sužnik in vodja Pionirske, centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo Darja Lavrenčič Vrabec.

 

Dan pozneje bodo ob 10. uri predstavili knjigo Od genov do zvezd Cankarjeve založbe, dobitnice priznanja zlata hruška. Na prireditvi se bo avtor Sašo Dolenc pogovarjal z učenci Osnovne šole Spodnja Šiška.

 

Teden bo tematsko usmerjen v problematiko medkulturnosti, ki bo tudi rdeča nit letošnjega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, zato je Pionirska pripravila tudi seznam z izborom otroških in mladinskih knjig na to temo.

 

V Konzorciju bo odprta razstava knjig, ki so lani jeseni prejele znak zlate hruške. Knjige bodo na ogled v izložbi knjigarne, pa tudi na otroškem in mladinskem oddelku knjigarne. Razstavo pripravljajo z željo, da bi informacija o kakovostnih otroških in mladinskih knjigah prišla do bralcev in obiskovalcev knjigarne: otrok, staršev, družin, odraslih in mimoidočih. Razstavo je zasnovala akademska slikarka in ilustratorka Maja Šubic.

 

Foto: MKL

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...