Svet žaluje za žrtvami napada v Parizu

Pray-for-Paris

Svet žaluje za žrtvami napada v Parizu

Na Trgu republike v središču Pariza se spominjajo žrtev petkovih krvavih terorističnih napadov ter polagajo cvetje in prižigajo sveče, ki so po zadnjih podatkih terjali najmanj 132 smrtnih žrtev, preko 300 ljudi je ranjenih.

 

Odgovornost za napade je prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država. Izvedlo naj bi jih sedem napadalcev. Vsi so bili oboroženi s kalašnikovkami in eksplozivom.

 

Eden od teroristov naj bi bil Ahmed Almuhamed, ki so ga 3. oktobra v valu beguncev iz Turčije registrirali Grki. Kasneje je bil registriran v Srbiji in na Hrvaškem, od koder je odšel naprej v Avstrijo preko Madžarske. Dva od ubitih napadalcev pa sta bila francoska državljana, ki sta živela v Bruslju.

 

Napade so izvršili na nogometnem stadionu Stade de France severno od Pariza, v priljubljenem prizorišču glasbenih koncertov Klub Bataclan, kjer je ameriška skupina Eagles of Death Metal pred 1500 obiskovalci predstavljala nov album, v kavarni Carillon na ulici Alibert, na terasi restavracije Le Petit Cambodge na vogalu ulic Bichat in Alibert, v baru La Belle Equipe na ulici Charonne in v restavraciji La Cosa Nostra na ulici Rue de la Fontaine.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...