Študentom nov kampus v Ljubljani

knjiga v parku

Študentom nov kampus v Ljubljani

V Ljubljani bo v jeseni, oktobra zrasel študentski kampus. Nastal bo poleg Pivovarne Union, nasproti parka Tivoli. Po vzoru tujine bodo študenti lahko tam bivali, se prehranjevali ter se športno, kulturno, umetniško in tudi podjetniško udejstvovali. Trenutno so razpršeni po celem mestu, kar po mnenju ljubljanske študetske organizacije, ki bo postavila nov kampus, onemogoča njihovo povezovanje.

 

Na nove območju za študente bo tako na več kot 5000 m2 površine stal nov študentski dom, nova menza, čitalnica s predavalnicami, študentski atelje, športna infrastruktura, celo posebna diskontna trgovinica s študentom prijaznimi cenami. V prostore se bodo naselila tudi študentska društva, zavodi ter druge študentske organizacije in samoorganizirane skupine študentov. Ampak našteti prostori ob načrtovani otvoritvi oktobra še ne bodo na voljo, saj bo celoten projekt dokončan v več fazah predvidoma do pomladi 2017.

 

Informacije o novi ljubljanski pridobitvi je zbrala Ekspresova reporterka Laura, ki med študenti tudi preverila, kaj si o tem mislijo.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...