Stevie v spomin na Princa

Stevie Wonder 1
prince2

Stevie v spomin na Princa

Vrhunec koncerta, ki ga v spomin na pokojnega Princa pripravlja njegova družina, bo nastop Stevieja Wonderja. Odvil se bo 13. oktobra v mestu St. Paul v zvezni državi Minnesota.

 

Poleg njega bodo nastopili še Christina Aguilera, Chaka Khan, John Mayer, Tori Kelly, Anita Baker, Luke James, Bilal in Mint Condition. Tako imenovani Princeov ožji krog bodo sestavljali Morris Day and the Time, Judith Hill in Liv Warfield. Nastopili bosta tudi glasbenikovi spremljevalni skupini The New Power Generation in 3rdeyegirl. “Gre za mešanico glasbenikov starejše in mlajše generacije, ki jih je Prince navdihoval,” je povedal eden od organizatorjev L. Londell McMillan, nekdanji Princeov odvetnik, ki po njegovi smrti sodeluje z družino.

 

Princeova družina je sprva spominski dogodek načrtovala na stadionu NFL v glasbenikovemu rojstnemu Minneapolisu, nato pa so se odločili za manjše prizorišče v mestu St. Paul, ki sprejme 20.000 obiskovalcev. Organizatorji bodo nekaj vstopnic ponudili po ceni 19,99 dolarjev, s čemer se poklanjajo Princovi uspešnici 1999.

 

Sprva so se glasbeniku s koncertom nameravali pokloniti julija, kmalu po njegovi smrti zaradi prekomernega odmerka protibolečinskih zdravil v aprilu. Družina je nato ugotovila, da je zaradi vseh sodelujočih projekt organizacijsko prezahteven, zato se ga prestavili. McMillan je povedal, da razmišljajo tudi o možnosti dodatnih spominskih dogodkov v prihodnosti.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...