Nekateri starši živijo v zanikanju

moteci-otrok-cuka-za-lase-vrstnike
Marko Juhant & Brigita Potocki

Nekateri starši živijo v zanikanju

Pred leti je imela skoraj vsaka šola enega motečega posameznika, danes ima skoraj vsak razred enega, pravi specialni pedagog Marko Juhant. Kot vsak drugi torek v mesecu smo ga gostili v studiu in tokrat v pogovoru z njim načeli temo o težavnih posameznikih, ki v šoli ali vrtcu motijo vrstnike in pouk. Vprašanje je, kako lahko učitelji, ki imajo po Juhantovih besedah tudi vsak dan manj pravic, pristopijo do njih.

 

 

Nekateri pravijo, da je treba dati malim “hudičkom” v vrtcu aktivno vlogo pri pouku oz. programu in jih tako zaposliti. Tomaža je zato zanimalo, zakaj ne bi otrok bolj aktivno zaposlili pri športni vzgoji.

 

 

Kaj Marko Juhant svetuje učiteljem, ki imajo težave s posamezniki v razredu, naj jih strogo kaznujejo?

 

 

Kako naj učitelji pristopijo k “motečim posameznikom”, kako naj se odzovejo na njihovo vedenje?

 

 

Poslušalka Zdenka pravi, da so v otroštvu nepridne otroke poslali v oslovsko klop, ki pa po Juhantovih besedah tudi danes še deluje. Kako in zakaj?

 

 

Otroci imajo vse manj spoštovanja do staršev, učiteljev, vzgojiteljev in vrstnikov. In nekateri pravijo, da si je treba to spoštovanje prislužiti. Kaj pravi Marko Juhant?

 

 

Starejše generacije se bodo spomnile skakanja čez kozo, po trampolinu, izvajanje salt in podobno, česar pa se danes pri športni vzgoji ne izvaja več. Učitelji se bojijo tožb. Kako to komentira?

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...