Ljubljančani bi radi svoja parkirišča

Parkiri?e pri alah
ljubljana zmaj
ljubljana1

Ljubljančani bi radi svoja parkirišča

Tudi v novem letu smo na prvi četrtek v mesecu po tradiciji v našem studiu gostili ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je odgovarjal na vaša vprašanja o Ljubljani. Če ste njegove odgovore in vprašanja preslišali, jim lahko (znova) prisluhnete na spodnjih posnetkih. Tokratna osrednja tema, bi lahko rekli, je bilo parkiranje v Ljubljani.

 

Poslušalka Nataša iz Ljubljane ima težavo s parkiranjem pred blokom na Ulici bratov Učakar, kjer si ob garaži želi parkirna mesta. Kaj lahko stori sama in kaj občina?

 

 

Tone stanuje na Gotski ulici, kjer so brez parkirišč. Župana je prosil za pomoč pri ureditvi mest za Gotsko 12., 14., 16.. Predlaga, da se uredijo ali pri šoli ali na Adamičevi. Je to izvedljivo?

 

 

Poslušalka Jasmina je županu predlagala, da bi za tiste, ki že dolgo delajo v Ljubljani, uredili bonitete za parkiranje. Ali bo župan ugodil njeni želji?

 

 

Zdenka iz Ljubljane stanuje na Tbilisijski nad gostinskimi lokali in pravi, da so si gostilne kar prilastile pločnike in da pri lastnikih ne more ničesar doseči. Kaj ji župan svetuje?

 

 

Poslušalca Marka je zanimalo, zakaj občina poti, ki vodijo z obvoznice, ne speljejo skozi krožišča, saj bi tako po njegovi oceni promet lažje stekel. Za primer navaja ureditev prometa v Parizu.

 

 

Tatjana je mamica in voznica. Izpostavila je, da veliko gostov namesto na parkirišču gostilne Žabar parkira ob cesti. Tako ovirajo pešce na pločniku in zastirajo pogled voznikom v križišču. Kako bo ukrepala občina?

 

 

Poslušalca Marka je zanimalo tudi, kdaj bodo uredili pločnike in cesto v Črni vasi. Župan ima jasen odgovor:

 

 

Poslušalec Janez je imel za župana predlog, ki se nanaša na pluženje ceste iz smeri Šentjakoba proti Pšati in na cesto proti Litiji, kjer ljudje odmetavajo vse več smeti.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...