Štajerski vinski triumf v Ljubljani

Štajerski vinski triumf v Ljubljani

V torek, 30. septembra, tri vrhunske štajerske vinske kleti – Dveri-Pax, Ptujska klet in Zlati grič načrtujejo skupni kulinarično–glasbeni dogodek v Križankah, kjer bodo edini letošnji slovenski dobitniki regionalnih trofej na največjem svetovnem izboru vin Decanter v Londonu, ljubiteljem vrhunskih vin predstavili svoj izjemen vinski izbor, ki dokazuje, da predstavljajo najboljšo enološko ponudbo štajerskega vinorodnega okoliša in s tem sodijo v  svetovni vrh proizvajalcev vin.

 

 skupna_fotka_1Letošnje leto je bilo za tri štajerske vinske kleti izjemno uspešno, saj so na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter v Londonu, posegli po najvišjih priznanjih – nazivu regionalne trofeje. Vinska klet Dveri-Pax jo je prejela za Šipon slamno vino 2012, Ptujska klet za Pullus sauvignon 2013 in Pullus sauvignon G 2013 ter vinska klet Zlati grič za vino Modri pinot 2012, kar je odlična priložnost za predstavitev izjemne štajerske vinske ponudbe ljubiteljem vrhunskih vin v prestolnici.

 

 

To izjemno priznanje, ki ga je prejelo manj kot odstotek izmed 15.000 prijavljenih vzorcev vin iz celega sveta, so tako prejela štiri slovenska vina zgoraj omenjenih kleti, kar je odličen razlog za skupno predstavitev vinskih nagrajencev vsem ljubljanskim vinoljubom. Zadnji septembrski dan bodo tako slednji lahko uživali v skupni eminentni predstavitvi omenjenih treh kleti v ljubljanskih Križankah, pod strokovnim vodstvom odlikovanih enologov posamezne kleti, kar pa bodo organizatorji oplemenitili še z odlično glasbo ter štajersko gastronomsko ponudbo, odprto za javnost.

 

Vstop bo prost od 17. ure naprej.

 

Obiskovalci bodo tako lahko spoznali tri različne pristope kreiranja vrhunskih vin, ki jih spremlja vrhunska tehnologija, združena z globokim spoštovanjem narave in tisočletne tradicije.

 

Združenje vinarjev, na način kot so ga udejanjile vinske kleti Dveri-Pax, Ptujska klet in Zlati grič, predstavlja nov korak v ustvarjanju skupne slovenske vinske zgodbe, ki presega zgolj vinorodni okoliš. V to se bodo lahko 30. septembra prepričali vsi tisti, ki bodo obiskali ljubljanske Križanke in ki radi uživajo v najboljšem kar nudijo slovenska zemlja in njeni ljudje.  

 

Dobrodošli!

 

Več informacij o dogodku na:

www.dveri-pax.com

www.ptujska-klet.si

www.zlati-gric.si

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...