Sony, Twitter, Intel….in Slovenci

Chipolo

Sony, Twitter, Intel….in Slovenci

V Las Vegasu se začenja največji sejem zabavne elektronike na svetu. Pod geslom “internet stvari” bodo v središču pozornosti povezane naprave – od letečih igračk, pametnih ur, očal, ključavnic in zapestnic do najnovejših mobilnikov, tablic, 3D-tiskalnikov in seveda televizorjev. Zmogljivi računalniki in kamere so danes skoraj res že povsod (tudi v kuhinjski pipi, meni naš jutranji voditelj Tomaž), zato mnogi opozarjajo na kršenje zasebnosti.

 

Po drugi strani pa nam takšne naprave olajšajo življenje. Na sejmu v Las Vegas bo tudi nekaj slovenskih start upov, med njimi Chipolo, ki je znan zaradi aplikacije za pametne telefone, ki s posebnim obeskom pomaga najti predmete, ki smo jih založili ali izgubili.

 

Jure Zdovc iz podjetja Chipolo je pred odhodom poklepetal z voditeljem jutranjega programa, Tomažem Okornom. “Želimo si predvsem osebnih srečanj s tistimi tujci, s katerimi smo doslej govorili preko skypa in komunicirali preko e-mailov. Srečanja so za nas bistvenega pomena, saj se na ta način izkazuje resna pripravljenost za sodelovanje.”

 

Lepo je slišati, da imamo pri nas pogumne poslovneže, ki upajo v svet in se predstavljati na sejmu, kjer so tudi tako ugledna podjetja, kot so Sony, Yahoo, Twitter, Intel ali Cisco.

 

Na fotografiji obesek chipolo.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...