Solidarni in dobrodelni (tudi) otroci

Otroci Brod Vimarje

Solidarni in dobrodelni (tudi) otroci

Saj ni potrebno posebej predstavljati, da je v Sloveniji vse več družin in posameznikov, ki potrebujejo pomoč, ki nimajo niti za hrano čez ves mesec. Zavod Anina zvezdica je – kot nekakšna protiutež prej omenjeni žalostni situaciji – lep dokaz, da znamo Slovenci stopiti skupaj.

 

Na Facebook strani Anina zvezdica lahko dnevno sledimo, da vse več podjetij in posameznikov, šol in organizacij prinaša hrano za pomoči potrebne. Lani se je med osnovnimi šolami najbolj izkazala osnovna šola Vižmarje Brod. V akcijo zbiranja je bila vpeta vsa šola, pomagali so šolarji od 1. do 9. razreda.

 

Žiga, Nik, Pia, Nina, Ana, Tara, Brina, Jure, Matej in Antara so našemu četečemu reporterju Gregu med drugim povedali, da jim je bilo najlepše to, da so za otroke zbirali hrano, da niso bili lačni, in igrače, da so se lahko s čim poigrali. Na vprašanje, kaj bi morali še narediti, da bi bilo manj revščine, razmišljajo v več smereh. “Mislim, da bi se moralo združiti več držav, da bi hrano zbirali vsi skupaj in ko bi veliko nabrali, bi jim predali,” meni Antara.

 

Vedno manj delovnih mest, recesija, izdelki so vedno dražji, vsi ne morejo kupiti hrane,” so besede osnovnošolca Nika. Če bi bilo na svetu vse prav, si glede tega sploh ne bi smel beliti glave.

 

Po drugi strani pa je prav, da se solidarnosti zares učijo že otroci od malih nog. “Lani smo res nabrali veliko hrane. Zbirali smo jo v škatlah in jih predali Ani. Če se prav spomnim, se je Ana celo večkrat pripeljala. Zelo vesela je bila, zbrali smo res veliko hrane,” se spominja Nik.

 

Kot zagotovo že vsi veste, pred letošnjimi decembrskimi prazniki za pomoči potrebne zbiramo tudi mi, in sicer preko Dobrodelne zvezdice Radia Ekspres. Vse podrobnosti na tej povezavi.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...