Smeh kuri kalorije

Smeh kuri kalorije

Obstaja veliko direktnih načinov za kurjenje kalorij, obstajajo pa tudi dejavniki, ki vam pomagajo kuriti kalorije, pa na njih morda sploh niste pomislili. Nekateri tako že preventivno delujejo na nas in nas posredno ohranjajo vitkejše, kot bi sicer lahko bili. Naštejmo jih nekaj:


1. Pošten smeh. Smeh ni zastonj pol zdravja, saj je hkrati tudi najlažji način za kurjenje kalorij. 15-minutna kombinacije smeha in dobre volje vam lahko “skuri” od 10 – 40 kalorij, hkrati pa sprošča še serotonin, hormon sreče, ki utegne zmanjšati apetit.

 

2. Če v bližini vašega bivališča ni lokalov s hitro prehrano, ki bi vam povzročali skušnjave.

 

3. Če uživate bolj začinjeno hrano. Čiliji in pekoče omake vsebujejo sestavine, ki spodbudijo porabo kalorij. Taka hrana naj bi ljudi ohranjala tudi bolj zdrave.

 

4. Če živite na višji nadmorski višini. Ker je na višji nadmorski višini v zraku manj kisika kot po nižinah, naj bi to spodbujalo dodatno delovanje metabolizma ter živčnega sistema.

 

5. Če živite v velikem mestu. V večjih mestih je premagovanje razdalj za večino prebivalcev povezano s hojo, kolesarjenjem in uporabo javnega prevoza, pri čemer posameznik naredi precej več korakov do cilja, kot nekdo, ki živi v ruralnem ali izvenmestnem območju, kjer ljudje po večini za svoj transport uporabljajo avtomobile, ki jih imajo parkirane v neposredni bližini stanovanja.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...