Slovenski okraski v Kremlju

Putinov okrasek

Slovenski okraski v Kremlju

V trgovinah te dni ponujajo raznovrstne novoletne okraske; na voljo so vseh velikosti, oblik in barv, pogosto imamo kar težavo pri izbiri. Da bo lažje, je jutranji voditelj Tomaž Okorn poklical v trgovino Pro-Mak. Direktorica in aranžerka Marka Karpan pravi, da so letos strankam posebaj všeč belo – srebrne dekoracije s pridihom mint ali roza barve. “Letošnja novost so košare pod smrekami. Zelo zanimive so,” novost pospremi Karpanova.

 

Okraski njenega podjetja med drugim krasijo tudi smrečico ruskega predsednika Vladimirja Putina. “Res je. V letošnjem letu smo kar nekaj materiala prodali za Putinove jelke. Njegove bodo seveda zlate in rdeče, sicer pa smo za Kremelj prodali številne tudi ostale okraske. Bolj bogate, saj takšni prostori zahtevajo bolj bogato okrasje.”

 

Tomaž takoj vklopi svoj racionalni um in pomisli na prevoz do Rusije, na carinske dajatve. “Naše okraske so do Rusije odpeljali s kamionom. Preko raznih ovir so šli, na koncu pa vendarle varno prispeli v Kremlju,” še pove Karpanova.

 

Na fotografiji: Grega in Urška z enim izmed nagrajenih okraskov, kakršni krasijo Kremelj.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...