Slovenija prva zelena na svetu

koseki bajer visitljubljana

Slovenija prva zelena na svetu

Slovenija je kot prva država na svetu prejela naziv zelene destinacije. Celovito oceno države je opravila organizacija Green Destinations s sedežem na Nizozemskem, ki je pri tem upoštevala 100 kriterijev. Slovenija je dosegla 96-odstotno skladnost.

 

“Na STO smo lani razvili Zeleno shemo slovenskega turizma, s katero vplivamo na varovanje okolja, ohranjanje naših lokalnih posebnosti in na večjo kakovost življenja, turistom pa omogočamo odlična doživetja,” je povedala direktorica STO Maja Pak. “V mednarodni strokovni javnosti postaja Slovenija prepoznana kot majhna država z velikimi koraki na področju trajnostnega razvoja,” je poudarila.

 

Laskavi naziv je Slovenija prejela na slovesnosti, ki je v torek na svetovni dan turizma potekala na Ljubljanskem gradu in je predstavljala vrhunec dvodnevne konference Global Green Destinations Day. Na njej so razglasili tudi top 100 trajnostnih destinacij sveta; izbrane destinacije so prejele certifikate Quality Coast, Quality Destinations in Slovenia Green.

 

100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu se nahaja v 46 državah. Iz Slovenije so se na seznam uvrstile Ljubljana, ki je bila na njem že v njegovi prvi različici leta 2014, ter Nova Gorica, Brda, Kranjska Gora, Maribor, Ptuj, Slovenj Gradec, Bela Krajina in Velenje.

 

Poleg Slovenije pa so države z največjim številom destinacij na seznamu še Nizozemska, Hrvaška, Portugalska, Kanada, Čile, Kitajska, Španija in Velika Britanija.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...