Večina beguncev napotena v Nemčijo

Begunci

Večina beguncev napotena v Nemčijo

Zaradi navala beguncev so v Budimpešti zaprli glavno železniško postajo. V ponedeljek so se policisti umaknili, zatem pa se je na stotine migrantov vkrcalo na vlake proti Nemčiji in Avstriji. V ponedeljek jih je na Dunaj prispelo 3650, od katerih so praktično vsi nadaljevali potovanje v smeri Salzburga in Nemčije. V bavarsko prestolnico pa jih je do konca dneva prispelo vsega skupaj 1600, z železniških postaj v Stuttgartu in Frankfurtu pa poročajo o prihodu dodatnih 200 beguncev.

 

Kaj pravi Slovenija? Premier Miro Cerar in predsednik Evropskega sveta Donald Tusk sta se na srečanju na Bledu strinjala, da je migrantska kriza eden najresnejših izzivov, pred katerimi se je znašla Evropa. Trenutno je največji izziv preprečiti tihotapljenje migrantov, kar je Tusk označil za množičen umor.

 

Cerar pa je situacijo komentiral takole: “Želimo biti humani, želimo pomagati ljudem v stiski, želimo biti solidarni, kar pomeni, da bomo tako znotraj EU kot tudi širše sodelovali pri tem, da bodo bremena različno porazdeljena med državami.”  Kot je nadaljeval, bomo v Sloveniji ob morebitnem prihodu večjega števila beguncev upoštevali naše integracijske zmožnosti, pazili pa bomo tudi, da bodo upoštevani vsi varnostni vidiki.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...