Sevničani ponosni na Melanio

melania-trump
melania-in-donald-trump
donald_trump_melania_knauss-poroka

Sevničani ponosni na Melanio

Sevničani so navdušeni nad zmago Donalda Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA, saj bo tako njegova soproga Melania postala prva dama ZDA. Hkrati bo prva na tujem rojena prva dama ZDA po letu 1829. Aprila 1970 se je rodila prav v Sevnici. Zadnje mesece tako doživlja invazijo tujih novinarjev in radovednežev, ki bi radi izvedeli več o Melaniinih koreninah.

 

Kako sta se Donald in Melania spoznala?

Melania je že pri 16 letih začela uspešno kariero fotomodela in jo nadaljevala med študijem arhitekture v Ljubljani. Ko je bila stara 18 let, je že delala v Milanu, kasneje tudi v Parizu, nato je šla v New York. Na eni od številnih zabav newyorškega tedna mode je septembra 1998 naletela na Trumpa, ki je bil takrat zelo znan, saj je s svojim priimkom okrasil številne sodobne zgradbe. Takrat je bil že v ločitvenem postopku od druge žene Marle Maples, na zabavo pa je prišel z drugim dekletom.

 

Slovenka mu je padla v oči in zaprosil jo je za telefonsko številko, ki pa mu je ni dala, ker je poznala njegov sloves (da rad pogleda za mladimi dekleti). Namesto tega ga je zaprosila za njegovo številko in jo nemudoma dobila. Čez čas ga je razveselila s klicem in začela sta razmerje, a ga je Melania hitro začasno prekinila, ker Trump ni mogel takoj iz svoje kože. Poročila sta se januarja 2005 v prebivališču bogatih Palm Beach na Floridi, sprejem na Trumpovem posestvu Mar a Lago pa je pritegnil številne iz sveta slavnih.

 

Poroka Donalda Trumpa in Melanie Knavs

Trump takrat ni resno razmišljal o politični karieri, ampak je bil slaven med slavnimi in bogat med bogatimi, ki so politike obeh strank zalagali z denarjem v pričakovanju kakšne bodoče usluge. Na poroki, kjer je igral Billy Joel, sta bila tako tudi nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton in sedanja Trumpova nasprotnica v predsedniški tekmi Hillary Clinton.

 

Melania je nosila 200.000 dolarjev vredno obleko Johna Galliana iz modne hiše Christian Dior, v 20-kilogramski torti, okrašeni s 3000 vrtnicami, pa so med drugim uživali Shaquille O’Neal, Barbara Walters, Rudy Giuliani, Heidi Klum, Simon Cowell, Kelly Ripa in drugi. Leto kasneje sta dobila sina Barrona, ki mu mama pravi “mini Trump”, saj si rad nadene kravato, igra golf ter odpušča in najema nazaj služabnike.

 

Po rojstvu sina je ponosna predvsem na svojo vlogo matere. Barrona je naučila slovenskega jezika, tako da lahko komunicira s starima staršema Viktorjem in Amalijo, ki upokojenska leta večinoma preživljata v Trumpovi stolpnici na 5. aveniji na Manhattnu in na Floridi.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...