Sejem Narava-zdravje

sejem-narava-zdravje-eko

Sejem Narava-zdravje

Začenja se 47. izvedba sejma Narava-zdravje, ki bo v znamenju konoplje v prehrani, industriji in medicini. Do nedelje bo aktualne vsebine v sklopih prehrana, zdravje, naravna kozmetika, gibanje, wellness in zeleno sobivanje predstavilo 346 podjetij iz 25 držav.

 

Sejem bo vrata uradno odprl ob 19. uri s podelitvijo priznanj Planetu Zemlja prijazna občina 2016, ki bo v v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču. Sejem bo uradno odprla ministrica za okolje in prostor Irena Majcen.

 

V sklopu prehrane bo spodbujeno uživanje lokalne in kakovostne hrane, predstavitev slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil, degustacija in prodaja ekoloških pridelkov. Predstavljena bodo super živila in tradicionalni slovenski zajtrk ter predstavitev in degustacija konopljinega olja.

 

Obiskovalcem bodo na voljo brezplačna merjenja in posveti s strokovnjaki – presejalno merjenje mineralne kostne gostote glede osteoporoze, merjenje krvnega tlaka, srčnega utripa, sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi, maščob v človeškem telesu ter snemanje EKG.

 

Predstavljen bo tudi program samopregledovanja za moške in ženske ter mladostnike, obiskovalcem pa bodo na voljo delavnice in predavanja o boljšem delovanju možganov v organizaciji Sinapse, možganski fitnes, možnosti trajne odprave dioptrije, kako prepoznati prve znake demence ter vse o uporabi konoplje v medicinske namene.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...