Šef rocka v politiki

Bruce Springsteen

Šef rocka v politiki

Bruce Springsteen je leta 1995 s pesmijo Streets of Philadelphia osvojil tri nagrade grammy; za pesem leta, za najboljši moški vokal in za najboljšo rockersko pesem. Napisal jo je za film Philadelphia, v katerem Tom Hanks igra homoseksualca, ki umre zaradi aidsa.

 

Njegovo glasbo so uporabili še v številnih drugih filmih; npr. Risky Business in Jerry Maguire s Tomom Cruisom, pa Zadnji prehod s Seanom Pennom, Varuhom prehoda z Jackom Nicholsonom, Poročni pevec z Adamom Sandlerjem in Rokoborec z Mickeyjem Rourkom.

 

Nikakor se ne izogiba politike in družbene tematike. Eden njegovih najbolj odmevnih albumov je bil sredi 80-ih »Born in The USA«. Leta 2002 je izdal album The Rising, v katerem se dotika katastrofe 11. Septembra 2001, leta 2008 pa je zelo jasno podprl predsedniško kampanjo Baracka Obame. Pred dvema letoma so naredili javnomnenjsko raziskavo, v kateri so za šalo med demokratske kandidate uvrstili tudi Springsteena. In pokazalo je, da bi na volitvah za guvernerja New Jerseyja verjetno zmagal.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...