Se odpravljate na pot, v hribe, na morje?

kuki
hribi
morje

Se odpravljate na pot, v hribe, na morje?

Zbrali smo nekaj nasvetov za vašo pot, preden se odpravite na počitnice ali izlet.

 

Jože Prestor iz reševalne postaje Kranj pojasnjuje, kako ukrepati, če na vročini dolgo stojino v koloni, kakšni so znaki vročinskega udara pri otrocih in pri kateri starosti so najbolj dovzetni za težave, povezane z vročino. Z njim se je pogovarjala voditeljica Brigita Potočki.

 

 

 

Če se odpravljate v planine, pozor, ponekod še vedno vladajo zimske razmere, zato je obvezna zimska oprema. Ponekod posledic žledoloma še niso odpravili, poškodovanih je bilo 400 poti, zaprtih pa je še več kot 80. Na vprašanja leteče reporterke Laure odgovarja generalni sekretar Planinske zveze Matej Planko.

 

 

 

Če se odpravljate na morje, preberite, na katere ožigalkarje lahko naletite v slovenskih vodah, kaj storiti, če vas speče meduza in kdaj poiskati zdravniško pomoč. Morski biologinji Alenki Malej je vprašanja zastavljala voditeljica Urška Puš.

 

 

 

In še za tiste, ki se odpravljate na morje s hišnimi ljubljenčki. To je nekaj psom prijaznih plaž v Sloveniji: ob starem Delamarisu – Izola, v avtokampu v Seči in v Strunjanu, prisotnost psov pa izrecno ni prepovedana tudi na t. i. divjih plažah, npr. na Belih skalah, Debelem rtiču, Pod Belvederjem, za punto v Piranu, delu plaže v Fiesi in »na skalah« med Koprom in Izolo.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...