Se bo Tina Maze sploh poslovila?

tina maze beaver creek

Se bo Tina Maze sploh poslovila?

Smučarska zveza Slovenije (SZS) in ekipa Tine Maze sta znova na nasprotnih bregovih. Tina Maze naj bi za nastop v reprezentančnem dresu na svoji poslovilni tekmi 7. januarja v Mariboru želela 90.000 evrov. Tako vsaj pravijo na SZS. Če zlati sponzorji ne bodo prispevali finančnih sredstev namerava nastopiti v svojih oblačilih in dresu, na katerem so njeni sponzorji.

 

Na SZS se obotavljajo in pravijo, da bi morala Mazejeva, da bi lahko nastopila za reprezentanco, izpolniti pogoje, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce, člane reprezentance, ter imeti predhodno urejeno članstvo v matičnem klubu in podpisano pogodbo s SZS, kjer je tudi jasno opredeljeno, da tekmovalec lahko nastopa samo v dresu reprezentance z reprezentančnimi sponzorji. Smučarska zveza jo bo v tem primeru tudi prijavila na tekmo.

 

Odvetnik Tine Maze je včeraj zahtevo po 90 tisočakih zanikal. Izjavil je, da Tina Maze ni pogojevala nastopa z 90.000 evri odškodnine, kot je navedla Smučarska zveza Slovenije v današnjem sporočilu za javnost in kar bi lahko ogrozilo poslovilno tekmo od kariere Tine Maze na Zlati lisici 7. januarja v Mariboru.

 

“Tega ne bi nikoli naredili, ker je neumno. Zapisano je, da naj bi, če obleče dres s SZS, dobila 15.000 evrov odškodnine, od sponzorjev zveze, izvzeti so tisti, ki so že sponzorji Mazejeve. Ni bilo izsiljevanj ali pogojevanj,” je strnil pismo. Dodal je, da Mazejeva od časov, ko je bil predsednik SZS Tomaž Lovše naprej, od SZS ni dobila nobene nagrade, le nadomestila na treninge in tekmovanja.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...