Samoobramba ni le za ženske!

Samoobramba

Samoobramba ni le za ženske!

»Tudi nekdanji teniški as Boris Becker je priznal, da ga je nekdanja žena Barbara znala tudi namikastit! Treba je na tečaj samoobrambe,« bolj za hec meni jutranji voditelj Radia Ekspres, Tomaž Okorn. Vsekakor je tovrsten tečaj dobrodošel in to za oba spola. »Udeleženci so razdeljeni kar na polovic, nekako pol je moških, pol pa žensk,« pove Miha Plantarič, organizator tovrstnega tečaja pri nas. Meni, da v današnjih časih pač nikoli ne veš, kdaj tovrstne veščine prav pridejo.

 

»Seveda si želim, da ne bi prihajalo do situacij, kjer je samoobramba potrebna. Če pa do njih že pride, je dobro, da se znamo ubranit.« Na tečaju, ki ga organizira, prikazujejo praktične situacije, do katerih lahko pride na ulici. »To delamo zato, da bomo kljub šoku znali reagirati. Poleg tega pa delamo še razne vaje za moč, gibljivost, tako da se mnogi odločijo za tečaj tudi zaradi same rekreacije,« pravi Plantarič.

 

Tečaj stane 50 evrov, v dveh tednih tečajniki opravijo šest treningov. Če vas tečaj samoobrambe zanima, preko Facebooka se povežite z vaditeljem Miho Plantaričem.  

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...