S petjem nad bolezen

songaminute man

S petjem nad bolezen

Spoznajte gospoda z vzdevkom Songaminute Man, katerega videe so na socialnih omrežjih delili že 17 tisoč- in večkrat. Skupaj s sinom Macom McDermottom prepevata pesmi v avtomobilu, jih delita s svetom prek socialnih omrežij in tako zbirata sredstava za društvo bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo.

 

Gospod Songaminute prihaja iz mesta Clitheroe v Veliki Britaniji in je z glasbo živel praktično vse življenje. Potoval je po državi in prepeval v klubih. Tudi ko se je poročil in zaposlil v tovarni, je še vedno tu in tam rad prepeval. Svoj vzdevek je dobil prav zato, ker pozna toliko pesmi.

 

A v zadnjih letih je njegovo ljubezen do glasbe in dobre odnose z najbližjimi krhala bolezen. Trpi za Alzheimerjevo boleznijo, zaradi katere mu v zadnjih letih spomin vse bolj peša in zaradi katerega je po navedbah Maca večkrat žal tudi verbalno ali fizično nasilen. Z njim je včasih težko shajati, priznava Mac. 

 

A velik uspeh je to, da so ga uspeli spet pripraviti do petja. Tokrat dobrodelnega. Ideja je, pojasnjuje Mac na spletni strani, da očetovo prepevanje delijo s svetom čim večkrat in tako zberejo čim več denarja za društvo. Natančneje – zbirajo ga za tiste prijazne gospe in gospode na drugi strani telefonske linije, ki Macu in drugim, ki delajo ali živijo z Alzheimerjevimi bolniki, pomagajo z nasveti.

 

Doslej se je v skladu nabralo že 10.000 funtov, številka pa še raste. Več o njunem projektu izveste tudi na facebooku TUKAJ.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...