Rojstni dan TV Dnevnika

TV Dnevnik

Rojstni dan TV Dnevnika

TV Dnevnik je najstarejša tovrstna televizijska oddaja v slovenskem jeziku in je neprekinjeno na sporedu od leta 1968. Do letošnjega leta se je v 45-tih letih zvrstilo preko 16 tisoč oddaj.

 

Do leta 1968 je slovensko televizijsko občinstvo posedovalo okrog 150.000 televizijskih sprejemniko, gledalci pa so imeli na voljo skupno dnevnoinformativno oddajo skupne državne mreže JRT (Jugoslovanske radiotelevizije), ki jo je pripravljala tedanja Televizija Beograd. V sklopu te oddaje so bile novice o Sloveniji okrnjene, hkrati pa je postala vidna tudi potreba po tovrstni oddaji v slovenskem jeziku.

 

Ob političnem pritisku tedanjega predsednika izvršnega sveta RS Staneta Kavčiča je prva oddaja stekla nekoliko prej, kot je bilo sicer načrtovano. Od leta 1978 dalje je Dnevnik predvajan v barvni tehniki.

 

Jutranji voditelj Radia Ekspres, Tomaž, je poslušalce vprašal, kateri voditelj se jim je najbolj vsedel v spomin. Poslušalec Saša je predvsem izpostavil vremenarke, poslušalka Simona pa se je spomnila predvsem Matjaža Tanka.

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...