Datum: 13. 6. 2013
Čeprav so Eskimi izpostavljeni za nas skoraj nepredstavljivemu mrazu, čeprav imajo težke pogoje za bivanje, so bistveno bolj zdravi od nas. Skrivnost je v prehrani, predvsem v ribah. Dietetik Jože Lavrinec: »Morska hrana kot kombinacija rib in morskih sadežev je dobra zaradi hranilnih sestavin. Predvsem kakovostne maščobe z bogastvom omega 3 maščob, ki jih človeško telo nujno potrebuje za ohranjanje svojega zdravja.«
Ribe so tudi bogate s kalcijem. »Drži, v povezavi z D-vitaminom, ki ga tudi najdemo v ribah je še bolj učinkovit.« Poleg tega so ribe bogat vir lahko prebavljivih beljakovin.
Glede na to, da na tržnice ob četrtkih pripeljejo svežo ribo; privoščite si jo! Vsekakor pa pazite, kako boste pripravili svoj morski obrok. Cvrtje seveda ni najbolj priporočeno in to navkljub temu, da bi recimo ribe cvrli na oljčnem olju.