Rešujejo vse: ljudi, živali, premoženje

Gasilci Kranj

Rešujejo vse: ljudi, živali, premoženje

Leteči reporter Grega je petkovo jutro preživel v družbi gasilcev. Voditelj Tomaž Okorn je pred pogovorom preveril, če nemara kje gori. “K sreči ne gori, tako da lahko predvidevam, da Grega z gasilci rešuje mačke z dreves,” se je pošalil.

 

Kaj takšnega ni bilo potrebno, jutro je bilo običajno. “Delovni dan začnemo s pregledom vozil in opreme, sledi razporeditev na delovne naloge v okviru zavoda, v primeru potreb pa tudi izven gasilske postaje,” pove Matej Kejžar, poveljnik gasilske operative Gasilsko reševalne službe Kranj. Dan nadaljujejo s strokovno vzgojo in opravijo intervencijo ali dve.

 

Gasilci na the intervencijah opažajo marsikaj. “Sosedje se med seboj več ne poznajo, sodelovanja, pomoči med sosedi je zelo malo,” pravi. Izpostavi, da tudi v primeru naravnih nesreč, ki poškodujejo imetje, si ljudje sami ne pomagajo. “Lahko bi umaknili tisto vrečo krompirja na polico višje,” pravi.

 

Na gasilce pač najprej pomislimo. Tudi kar se tiče težav naših domačih ljubljenčkov. “Tudi s tem se ukvarjamo. Dobrih deset let nazaj smo celo s kisikom oživili nemškega ovčarja, ki smo ga našli v zadimljeni kleti,” se spominja Matej Kejžar.

 

Fotografija: gasilcikranj.si

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...