Resnica o Whitney

Whitney Houston
Kevin Macdonald

Resnica o Whitney

Režiser Kevin Macdonald bo prihodnji mesec v Cannesu predstavil zamisel za dokumentarec o življenju tragično preminule pevke Whitney Houston. Zaenkrat je še brez naslova, bo pa prvi, ki so ga po smrti pevke leta 2012 potrdili njeni dediči. Macdonald naj bi v prvem uradno potrjenem dokumentarnem filmu o Houstonovi podal njeno resnično in neolepšano zgodbo, ki bo poveličevala pevkine vzpone, hkrati pa ne bo obšla težkih trenutkov v njeni karieri in zasebnem življenju.

 

V filmu bo med drugimi o pokojni pevki spregovoril ustanovitelj in predsednik založbe Arista Record Clive Davis, ki ji je pomagal na poti do pevske slave. Svojo plat zgodbe bodo podali tudi številni pevkini prijatelji, sorodniki in sodelavci. Kot poroča portal, bodo osvetlili zgodbo ženske, ki je bila “blagoslovljena in prekleta hkrati”.

 

“Ko se govori o Whitney, se nikoli ne govori o tem, kako izjemna umetnica je bila. Po številnih merilih je imela enega najvplivnejših glasov zadnjih 50 let. Spremenila je način izvajanja popularne glasbe. Vrnila jo je nazaj k bluesu in gospelu,” je spomnil Macdonald. Z dokumentarcem se želi pokloniti pevki.

 

Macdonald je za dokumentarec One Day in September leta 2000 prejel oskarja, podpisuje pa tudi film Zadnji škotski kralj in glasbeni dokumentarec o legendi reggaeja Marley. Pri nastajanju dokumentarnega filma o Houstonovi sodeluje s producentom Simonom Chinnom, ki med drugimi stoji za dokumentarcema Človek na žici in Iskanje Sugar Mana.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...