Reševalec: »Nisem razmišljal«

Reevalni obro?

Reševalec: »Nisem razmišljal«

Sicer miren dan bi se lahko za družino iz Beltincev končal tragično; njihov 7-letni deček se je namreč v Vodnem parku Bohinj nenadoma začel utapljati. Izgubil je zavest in skoraj negibno obležal v vodi. K sreči je dogodek opazil budni reševalec, 20-letni domačin, Jaka Tišov.

 

Da deček še živi, gre zahvala izključno njemu, kar je potrdila tudi dežurna zdravnica, ki je kasneje prispela na mesto dogodka. Reševalec je odreagiral skrajno zbrano in zrelo: »Ko vidiš situacijo, kakršna je, narediš po najboljših močeh in v skladu z znanjem. Takrat ne razmišljaš, kako in kaj. Samo narediš, kar je potrebno.«

 

Človek takrat očitno res izgubi občutek za čas, vodilo je le eno. »Niti danes ne vem, koliko časa je vse skupaj trajalo. Meni se je zdelo neomejeno,« pravi Jaka Tišov.

 

Staršem dečka se je po – k sreči srečnemu razpletu vsekakor odvalil kamen iz srca. »Saj če se postavimo v njihovo kožo. Vem, ne da se zahvalit,« je Gregi Murnu v popolnem popoldnevu povedal reševalec iz vode, ki to delo opravlja z vso vestnostjo.

 

Deček, ki je bil brez zavesti in ga je bilo potrebno oživljati, k sreči ne bo imel nobenih zdravstvenih posledic zaradi dogodka. Je pa vsekakor to še enkrat opozorilo vsem staršem; bodite pozorni, še tako dober plavalec – otrok potrebuje buden nadzor!

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...