Rekord: 31 držav v desetih dneh na štop

MIRAN IPAVEC
MIRAN IPAVEC1
MIRAN IPAVEC3

Rekord: 31 držav v desetih dneh na štop

Voditeljica Brigita Potočki je v studiu gostila nekdanjega župana Kanala ob Soči, danes pa lastnika avtoštoparskega muzeja v Ljubljani na Trubarjevi in edinega – lahko bi mu rekli – poklicnega avtoštoparja v Sloveniji Mirana Ipavca. Njegov rekord denimo je, da je v desetih dneh preštopal kar 31 držav, pa da je v 31 letih preštopal 345.000 km in da je najdlje na štop čakal v Amstettnu v Avstriji, tj. kar 11 ur!

 

Avtostoparski muzej je prva tovrstna razstava, idejo za katero je dobil lani med promocijo svoje knjige Avtoštoparske zgodbe po Sloveniji. V muzeju so razstavljene zbirke podstavkov za pivo, žogic za namizni tenis, značk, vstopnic za koncerte, ki jih obiskal, žličk za sladoled, klobukov, kozarcev, kažipotov in še in še.Odprte je vse dni do jeseni, razen v nedeljo in ponedeljek.

 

V nekaterih državah obstajajo celo tekmovanja v avtoštopanju, ki so dobrodelne narave. Več o tem Miran Ipavec na posnetku:

 

 

Miran Ipavec je na svoji poti obiskal tudi številne koncerte, katerih vstopnice hrani še danes. Eden njegovih najljubših je bil koncert skupine Queen, nad katerim je bil sprva skoraj malce razočaran, potem pa je sledilo presenečenje …

 

 

Miran Ipavec je imel s policisti, oblastmi oz. karabinjerji samo dobre izkušnje. Brigiti je zaupal pozitivko, ki se je rad še danes spomni:

 

 

Kaj lahko vidimo in doživimo v avtoštoparskem muzeju v Ljubljani?

 

 

Za enega od njegovih podvigov smo vsaj deloma krivi tudi Ekspresovci. Malo je manjkalo, pa bi Miran odšel na štop do Bruslja ..

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...