Datum: 17. 3. 2014
Danes je dan svetega Patrika! To je največji irski praznik, saj je na ta dan leta 461 je umrl glavni zaščitnik Irske, sveti Patrik. Irci povsod po svetu na ta dan zato organizirajo barvite in hrupne parade, dan pa je posvečen tudi pivu.
Praznovali bodo tudi na irskem veleposlaništvu v Ljubljana, čeprav se kriza pozna in so malce oklestili proračun. Jože Bukovinski, kuhar, ki pogosto kuha za tamkajšnje goste, je voditelju Tomažu povedal, kakšna je irska kuhinja, in mu priporočil, kako lahko danes pripravi irsko kosilo:
»Prepražite govedino kot bi jo pražili za golaž. Ga zalijte z irskim pivom, ga pustite stati dve uri, da malo počije, nato naredite pire in ga stresite povrhu. Golaž s pirejem postavite v pečico za 20 minut, počakate, da se malo zgratinira, pa dobite neke vrste »irish stew« ali »shepherd pie«.«
Vse nasvete in celoten pogovor lahko poslušate spodaj, pa dober tek!