Rdeči križ za Makedonijo

makedonija poplave - foto macedoniaonline.eu

Rdeči križ za Makedonijo

V Makedoniji je bil v ponedeljek dan žalovanja po hudih neurjih, ki so konec tedna zajela državo in po zadnjih podatkih zahtevala 21 smrtnih žrtev. Veljajo tudi 15-dnevne izredne razmere na območjih Skopja in Tetova, ki jih je ujma najhuje prizadela.

 

Prebivalci območja bodo potrebovali vsakršno pomoč, a trenutno je najbolj potrebna finančna pomoč, so zapisali v Rdečem križu Slovenije, ki so se že povezali z Rdečim križem Makedonije. Ta na poplavljenih področjih zagotavlja osnovno prvo pomoč in nujno materialno pomoč z vodo, hrano in higienskimi pripomočki. Slovenska veja organizacije pa posameznike in pravne osebe vabi k prostovoljnim prispevkom za akcijo Neurje s poplavami Makedonija.

 

Prispevke lahko nakažete na:

Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0310 0111 1122 296

Sklic: 00 96864

SWIFT oz. BIC koda banke: SKBASI2X

Koda namena: CHAR

 

Pomagati je mogoče tudi z SMS donacijo na številko 1919. “Pošljite ključno besedo POPLAVE za donacijo en evro ali POPLAVE5 za donacijo pet evrov,” so zapisali na Rdečem križu Slovenije.

 

Zbrana sredstva bo Rdeči križ Slovenije nakazal Rdečemu križu Makedonije za izvajanje programov osnovne materialne pomoči.

 

Foto: macedoniaonline.eu

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...