“Razstava, kot je še ni bilo”

Tito

“Razstava, kot je še ni bilo”

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v sredo, 6. novembra odpirajo razstavo z naslovom Tito – Obraz Jugoslavije. Gre za razstavo, ki govori o ikoni 20. stoletja, vezani na prostor nekdanje skupne države. Tita predstavlja kot obraz, ikono, zgodovinsko osebnosti nekega časa, ki se ji spričo zgodovine ne moremo izogniti, jo preprosto izbrisati ali pozabiti.

 

Mojca Poredoš, predstavnica razstavljalca, pove, da je na tej razstavi Tito predstavljen, kot pri nas še nikoli prej. “Pri tem bi izpostavila, da želimo Tita v prvi vrsti predstaviti kot zgodovinsko osebnost. Za takšne pa je značilno, da so nekaterim všeč, drugim pač ne.”

 

Tito je na dotični razstavi sicer predstavljen skozi neke naklonjene oči, vendar – kot izpostavi Poredoševa – nikakor ne želijo povečevati njegovega kulta osebnosti. “Predstavljamo tudi kritičen pogled nanj.”

 

Na razstavi se boste lahko psrehodili skozi deset manjših galerij, 10 razstav znotraj ene, kjer bo Tito predstavljen na raznolike načine, med drugim s svojimi sodelavci, v povezavi z gibanjem Neuvrščenih, V povezavi s Štafeto mladosti…

 

Razstava je vsekakor vredna ogleda, zanimiva bo tako ljubiteljem Tita, kot njegovim kritikom. Odprta je vse dni v tednu od 10. do 19. ure. Vstopnice za odrasle veljajo 10 evrov, za otroke 8.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...