Razingar uradno končal kariero

Tomaz Razingar
hokejska reprezentanca Slovenije

Razingar uradno končal kariero

V soboto je kariero tudi uradno končal eden najboljših slovenskih hokejistov Tomaž Razingar. Slovo je napovedal že lani septembra, uresničil pa ga je v velikem slogu s poslovilno tekmo na Bledu, ki je imela tudi dobrodelni značaj.

 

Na tekmo je Raza privabil številne prijatelje in tudi tekmece, v ekipah, ki sta se merili med sabo, so nastopili denimo tudi zvezdnik NHL Anže Kopitar, selektor Slovenije Nik Zupančič, nekdanji hokejist Ivo Jan, aktualni reprezentanti in drugi.

 

Vstopnice so stale simboličnih devet evrov, izkupiček pa bo namenjen Splošni bolnišnici Jesenice za obnovo porodniškega oddelka. Za ta namen so hokejisti, ki so sodelovali na tekmi, tudi podarili svoje drese, ki jih bodo prodali na dobrodelni dražbi.

 

V bogati karieri je Razingar igral za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin. Preizkusil se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL.

 

Za Slovenijo je nastopil na 15 svetovnih prvenstvih, nazadnje lani v Ostravi, vrhunec pa je bil seveda olimpijski nastop v Sočiju 2014, kjer je bil tudi zastavonoša slovenske reprezentance na slavnostnem odprtju.

 

V zadnjem letu se je največ posvečal družini in poslom, med drugim pa se je skupaj z Anžetom Kopitarjem lotil projekta za mlade, hokejske akademije na Bledu.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...