Razcveteli asfalt – nuja?

Uni?en asfalt

Razcveteli asfalt – nuja?

Zacvetele so jablane in hruške in cvetje, pa tudi ceste. Luknje so večjoe, kot v našem proračunu. Te dni so se na svojem posvetu zbrali člani Združenja asfalterjev Slovenije (ste vedeli, da ga sploh imamo?) in razpravljali o aktualnih temah. Nanje se je obrnil tudi Tomaž, ki ga zanima predvsem, ali so zmesi asfalta, ki ga polagajo na naše ceste ustrezne. Zdržijo namreč ne niti dve leti.

 

»Zmesi so povsem ustrezne. Običajne,« teorijo takoj zavrne Slovenko Henigman iz omenjenega združenja. Pojasnjuje, da pozimi, ko asfaltni obrati sicer sploh ne obratujejo, se uporabljajo hladne zmesi. Te so začasne, namenjene so le sanaciji. »Klasični asfalt po drugi strani zdrži dlje časa, leto, dve, tudi več,« še pove Henigman.

 

Pri nas niti ni osnovno vprašanje, kakšne zmesi uporabljamo, pač pa, ali bo sploh denar za nujno sanacijo vseh po letošnji dolgi zimi uničenih odsekov. »Pri registraciji avtomobila sicer dajemo nek denar za ceste. Ampak kaj, ko gre zadnje čase ta denar v železnice,« ob tem pokomentira Tomaž. Pomislite na to. Vsakič, ko boste spet zapeljali v luknjo v asfaltu…

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...