Rada bi delala…

Zaposlitev

Rada bi delala…

Poslušalka Aleksandra nadomestila za brezposelne več ne prejema. Stara je nekaj več kot 50 let in je težko zaposljiva. V lokalnem vrhniškem časopisu je objavila oglas za delo:

 

Ker se nobenega dela ne bojim in si delati želim, ta oglas z vami delim.

Sem dobra trgovka, me delo z ljudmi veseli, kaj je lepšega kot stranka, ki se nazaj prismeji.

Kuham, vrtnarim, skrbim za živali, ljudi, imam rada nove izzive in nove stvari.

Me zavod je stisnil in strah od ljudi, da dela ni. Sem malo v letih, a me to ne skrbi, je zdravje v redu in zame subvencija se dobi, 50+.

RADA BI DELALA.”

 

Oglas je zasledil tudi naš jutranji voditelj, Tomaž Okorn in Aleksandro poklical. “Ko si v situaciji, da iščeš delo, poskusiš vse. Oglas sploh ni tako drag in če poskusiš, nič ne izgubiš.”

 

Aleksandra je dobila nekaj ponudb, med drugim tudi ponudbo privatnika  za čuvanje otrok, vendar ker je to vključevalo pogoj, da se preseli k njim, se za to ni odločila. “Hiše tu ne morem pustit.” Po poklicu je prodajalka / poslovodja tekstilne stroke. Ima 30 let delovnih izkušenj in je, kot pravi, dobra pri svojem delu.

 

Marsikaj zna, skrbela bi za starejše, za živali, tudi v proizvodnjo bi šla. “Vendar časi so takšni,” pove Aleksandra. Tomaž upa, da jo je preko naših radijskih valov slišal kak potencialni delodajalec, ki bi ji dal priložnost…

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...