Skupina Queen

Bohemian_Rhapsody
532px-Queen_crest

Skupina Queen

Britanska rockovska skupina je nastala z razpadom skupine Smile. Njenima članoma kitaristu Brianu Mayu in bobnarju Rogerju Taylorju sta se po odhodu pevca pridružila Freddie Mercury in basist John Deacon. 

 

Na britanske glasbene lestvice so se prvič povzpeli leta 1974 s singlom Seven Seas of Rhye, z albuma Queen II. Leto za tem so posneli Bohemain Rhapsody, singel z albuma A Night at the Opera, ki je še danes njihova največja uspešnica.

 

S koncerti so podirali rekorde po obiskanosti. V londonskem Hyde Parku so navdušili 150.000 obiskovalcev, leta 1985 v Riu de Janeiru pa celo 300.000. Leta 1979 so nastopili tudi v Ljubljani, v Hali Tivoli, in sicer v sklopu turneje Jazz European Tour.

 

Zaščitni znak skupine je Queen Crest (perjanica, ponos), ki vsebuje horoskopska znamenja vseh štirih članov skupine: dva leva (Deacon in Taylor), raka (May) in dve vili za devico (Mercury). Znak je narisal Mercury.

 

Leto po Mercuryjevi smrti so njemu v čast priredili Freddie Mercury Tribute Concert, na katerem so nastopili številni zvezdniki, med njimi Elton John, Axl Rose, Metallica, Paul Young, George Michael, David Bowie, Liza Minelli, Zucchero, Annie Lennox, Seal in mnogi drugi.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...