Putinov obisk bo ohromil promet v Sloveniji

Putinov obisk bo ohromil promet v Sloveniji

Na sobotni slovesnosti ob Ruski kapelici, ki se je bo udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, pričakujejo 2500 obiskovalcev. Putin bo v Slovenijo prispel v soboto ob 13. uri, po udeležbi na slovesnostih pri Ruski kapelici in na Žalah ter delovni večerji na Brdu pri Kranju pa bo odpotoval nazaj v Moskvo. Program sicer še ni povsem usklajen.

 

Ker ruski predsednik velja za eno najbolj varovanih oseb na svetu, bodo ob kapelici veljali najstrožji varnostni ukrepi. Obiskovalci bodo lahko pod Vršič v soboto prišli le z akreditacijo, vabilom in osebnim dokumentom, v Kranjski Gori pa bodo morali opraviti varnostni pregled, podoben tistemu na letališčih.

 

Zaradi Putina bo na območju Gorenjske in Ljubljane v soboto veljal spremenjen PROMETNI REŽIM. Policija vsem svetuje, da na tem območju ne načrtujejo potovanj ali da jih opravijo v dopoldanskem času ali zgodaj zvečer. Click To Tweet

 

Zaradi varnostnih ukrepov bo PROMET OVIRAN ALI KRAJŠI ČAS ONEMOGOČEN na območju Gorenjske (širše območje Letališča Jožeta Pučnika, gorenjska avtocesta med Ljubljano in Karavankami ter cesta med Jesenicami in prelazom Vršič) in Ljubljane (severna obvoznica). Lokalni promet bo možen na vzporednih cestah, ki pa bodo glede na vrhunec turistične sezone prometno zelo obremenjene. Največje zgostitve pričakujejo opoldne in v popoldanskem času.

 

Kaj svetuje policija? 

– Voznikom, ki prihajajo iz Zahodne in Severne Evrope, svetuje, da za pot proti Hrvaški uporabijo pot preko Italije, v obratni smeri pa preko Italije ali preko Ljubljane in Maribora v smeri proti Gradcu. Svetuje, da na ta dan v načrt potovanja ne vključijo predora Karavanke, saj bo na ta dan večkrat zaprt v obeh smereh.

 

– Uporabnikom avtoceste A10 iz smeri Salzburga priporoča, da se na razcepu pri Beljaku (Villach) usmerijo proti Italiji in naprej proti Sloveniji. Vozniki naj bodo pozorni na oznake na spremenljivi signalizaciji že pred Salzburgom.

 

– Potnikom iz smeri Dalmacije (A3) svetuje uporabo obvoza preko hrvaške avtoceste A4, madžarske M7 in slovenske A5 do Maribora in naprej proti Avstriji. Druga možnost je uporaba dolenjske avtoceste A2 (Obrežje-Ljubljana), iz Ljubljane pa je potem možna pot proti Postojni po primorski avtocesti A1 in preko Italije proti Avstriji ali smer po vzhodni obvoznici Ljubljane (A1) proti Mariboru in Gradcu.

 

– Zaradi cestnih zapor in povečanega prometa bo oviran tudi dostop do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, zato potnikom in obiskovalcem svetuje, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...