Psa za darilo?

Otrok in pes

Psa za darilo?

Otroci glede želja res nimajo meja. Vendar, eno so želje, drugo zmožnosti staršev, tretje vprašanje primernosti. Če si bo otrok za odličen uspeh v četrtem razredu zaželel nov i pad, ga bo večina slovenskih staršev najbrž zavrnila. Ali pač?

 

Kakorkoli, vemo, da so večna otroška želja tudi hišni ljubljenčki in tudi tu so želje seveda različne; dandanes si otroci znajo zaželeti tudi pajke, kače, celo udomačene podgane. Čeprav, večina še vedno vztraja pri psu. Pa je pes primerno darilo?

 

»Pes naj ne bo darilo. Na psa se je potrebno pripraviti. Če kupimo psa otroku do 13-tega, 14-tega leta, se moramo pripraviti, da bomo za kužka skrbeli sami. Otroci šele nekje po 15-tem letu postanejo toliko zreli, da jim lahko zaupamo psa,« meni veterinar Jože Vidic, urednik revije Moj pes.

 

Nadaljuje, da tudi zakon govori, da lahko otrok samostojno dela s psom šele nekje po 16-tem letu starosti.

 

Otroci znajo biti res srčkani, ko božajo pasjega ali mačjega mladička, vendar že po mesecu dni se znajo živali naveličati. »In potem boste vi tisti, ki boste ob petih zjutraj vstali samo zato, da boste kužka peljali lulat,« ob tem potrka na glas razuma tudi jutranji voditelj, Tomaž.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...