Prvo vodno igrišče

Prvo vodno igrišče

V Šmartinskem parku ob Šmartinski cesti v Ljubljani so danes odprli novo otroško igrišče, na katerem so po zagotovilih občine najbolj kakovostna igrala. Del njega je prilagojen gibalno oviranim otrokom. Igrišče je opremljeno tudi z napisi za slepe in slabovidne, na njem pa je tudi prvo vodno igrišče v Sloveniji.

 

“Odprtje otroškega igrišča je zadnje dejanje v projektu, ki se je začel z odstranitvijo vrtičkov med Šmartinsko cesto in pokopališčem Žale. Ta je bila eden od prvih znanilcev, da bo na tem območju krasen park,” je pojasnila vodja službe za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana Meta Gabron.

 

Otroško igrišče se razteza na površini 10.000 kvadratnih metrov vse do Jarške ceste, sredstva zanj pa znašajo približno tri četrt milijona evrov. Že od vsega začetka je bilo zamišljeno kot igrišče nekoliko višjega kakovostnega razreda, ki poleg klasičnih igral omogoča igre z vodo in plezanje po višjih igralih.

 

Skoraj vsa igrala so po njenih besedah dostopna tudi gibalno oviranim otrokom. Tako je do njih mogoče priti po utrjeni površini, nekatera pa imajo tudi pripomočke za lažje vzpenjanje. Mislili pa so tudi na slepe in slabovidne in igrišče opremili z napisi v brajici.

 

Otroci bodo lahko plezali po velikih plezalnih mrežah, na igrišču pa so tudi gugalnice, vrtiljaki in tobogani. Vodni del igrišča je opremljen s črpalkami in opremo za igro z vodo in peskom.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...