Prvi lebdeči gramofon na svetu

dejan-kos
lebdeci-gramofon

Prvi lebdeči gramofon na svetu

Za prvi lebdeči gramofon na svetu je zaslužna slovenska ekipa MAG-LEV Audio, ki je svoj produkt v oktobru predstavila na Kickstarterju, zbrala preko 400.000 dolarjev za zagon “proizvodnje” in tam spoznala tudi partnerja Project. Njegova posebnost je to, da vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine. Gramofon omogoča nadziranje hitrosti, in sicer pri 33,3 oz. pri 45 obratov na minuto.

 

Za gramofonom stoji dizajnerski studio Desnahemisfera in podjetje Topsol. Desnohemisfera se je uveljavila že z nekaterimi uspešnimi Kickstarter kampanjami, med katerimi je najbolj znana kampanja Goat Mug. Prvi navdušenci in podporniki bodo lahko prvi lebdeči gramofon na svetu v črni barvi prejeli za 780 dolarjev, v imitaciji lesa pa za 840 dolarjev, kasneje pa bo cena nekoliko višja. Po napovedih jih bodo prejeli avgusta oziroma septembra prihodnje leto.

 

Gramofon si lahko ogledate ta teden na Gospodarskem razstavišču, kjer potekata sejma Ambient in Dom plus. Za interesente, ki bi se radi udeležili obeh, bo verjetno zanimiva znižana vstopnica Happy Hour (1 vstopnica za oba sejma stane 5 evrov), ki jo lahko vnovčite od srede do petka med 12. in 16. uro ter v soboto in nedeljo od 16. ure do zaprtja.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...