Prvi film o Beatlih

beatles - vikend odklop
beatles waving

Prvi film o Beatlih

Sredi septembra bo v kinih po svetu predstavljen prvi avtorizirani dokumentarni film o legendarni skupini The Beatles, ki ga je režiral Ron Howard. Dokumentarec bo nosil naslov Eight Days a Week: The Touring Years in bo prikazal člane zasedbe na vrhuncu kariere, ko so bili “slavnejši od Jezusa”. Vključil bo štiriletno koncertno pot Beatlov od nastopa v rodnem Liverpoolu leta 1962 preko odmevnih nastopov po ZDA pa vse do izida njihovega albuma Revolver.

 

Howard se je spopadel z zakladnico doslej neobjavljenih posnetkov skupine, pri zbiranju materiala za film pa mu je pomagala tudi vdova Johna Lennona Yoko Ono. Lennon je v nekem intervjuju recimo povedal, da je ob tem, ko je prepeval skladbo Help, resno klical na pomoč. Dodal je, da so zaradi njihove nenadne slave koncerti postali čudaški šovi, na katerih se zaradi histeričnega kričanja oboževalk njihove glasbe sploh ni slišalo.

 

The Beatles so bili ves čas obkroženi z oboževalci, kjerkoli po svetu so gostovali. Zgovoren je podatek, da je po koncertu, ki so ga leta 1964 odigrali v kanadskem Vancouvru, 240 njihovih oboževalcev pristalo v bolnišnici. Na več informacij bo treba počakati še malo, lahko pa povemo, da sta filmu zeleno luč prižgala tudi Paul McCartney in Ringo Starr.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...