Prvi april v glasbi

Paul McCartney & Yoko Ono

Prvi april v glasbi

John Lennon in Yoko Ono sta si dala spremeniti spol. Tako sta vsaj sporočila vsem medijem na 1. aprila leta 1970. Šlo je za prvoparilsko šalo, ki ni bila zadnja na glasbeni sceni.

 

Kontroverzni podjetnik Richard Branson je npr. pred dvema letoma zrežiral pristanek NLP-ja v londonskem Hyde parku. Dal je naredili balon nezemljskih oblik in z njim pristal v parku. Žal je bil veter na prvega aprila premočan, zato je moral trik izpeljati dan pred tem.

 

Spletno stran Youtube bodo umaknili. Podjetje je sporočilo, da jo lahko uporabniki uporabljaljo le še do polnoči. Pred osmimi leti naj bi stran ustanovili z enim samim ciljem, najti najboljši video posnetek na svetu. Zmagovalca naj bi razglasili če deset let in ga nagradili z mp3 predvajalnikom in 500 dolarji.

 

»Paul McCartney je umrl že leta 1966.« To pravzaprav ni prvoaprilska šala, pač pa skoraj da del teorije zarote, v katero nekateri zares verjamejo. Nekateri so potrditve zanjo našli v spremenjeni McCartneyjevi pisavi, postaranem in spremenjenm obrazu ter v Lennonovih pesmih. Kot pravijo; če poslušate Lennonovo pesem I’m So Tired nazaj na mestu, kjer Lennon nekaj čudno momlja, se sliši »Paul je mrtev, pogrešam ga, pogrešam ga …«.

 

Prvi april? =)

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...