PRINESI STARE BATERIJE

Zeos_270x200-pxl

PRINESI STARE BATERIJE

Prinesi stare baterije je družbeno odgovorna akcija, saj veliko odpadnih baterij na žalost še vedno konča med mešanimi komunalnimi odpadki ali v napačnem zabojniku za ločeno zbiranje odpadkov ter tako nimajo možnosti, da se reciklirajo.

Njihove nevarne sestavine gredo posledično nazaj v okolje, kjer predstavljajo nevarnost zanj. Z akcijo želimo spodbuditi k bolj odgovornemu ravnanju s temi tako malimi, a še kako nevarnimi odpadki.

 

Predvsem starejši moramo spremeniti svoje navade, da bomo zgled mladim!

 

KDO LAHKO SODELUJE V AKCIJI IN KAKO:
Prijavljene osnovne šole iz Mestne občine Ljubljana. Za tri šole bo Zlatko pripravil koncert.

 

V času akcije (od 1. do 22. 10. 2019) imajo tudi posamezniki na voljo nekaj lokacij za oddajo odpadnih baterij v prestolnici. Za najmanj 10 odpadnih baterij prejmejo darilo. Lokacije so objavljene na www.starebaterije.si .

 

Zbiranje odpadnih baterij na dogodku 14. oktobra, ko bo potekal 2. Mednarodni dan e-odpadkov z namenom promocije pravilnega ravnanja z električno in elektronsko opremo po vsem svetu. V Sloveniji se mu bomo poklonili v sklopu akcije na posebnem dogodku v centru Ljubljane na Kongresnem trgu med 9:00 in 17:00.

 

ZBIRALNIK ZA BATERIJE je tudi na Radiu Ekspres, Stegne 21 c, 1000 Ljubljana. Za najmanj 10 odpadnih baterij poslušalec prejme darilo.

  • Preprosto: Imate rajši poletje ali zimo?

    Loading ... Loading ...