Fritzlovo hišo prodali

josef-fritzl
hisa-josefa-fritzla

Fritzlovo hišo prodali

Hišo zloglasnega Josefa Fritzla, ki je 24 let zlorabljal hčer in jo zadrževal v ujetništvu, so prodali. Kupila sta jo lokalna podjetnica in njen poslovni partner. Po večji prenovi bosta hišo v Amstettnu v Spodnji Avstriji spremenila v manjša stanovanja za svoje zaposlene. Menita, da hiša ne more večno stati prazna in da ji je znova treba vdihniti življenje.

 

Nova lastnika sta za hišo odštela 160.000 evrov, ključe pa jima bodo predali ta teden. Po poročanju nekaterih medijev poleg lokalne pivnice vodita tudi lokalni striptiz bar in obstaja možnost, da bodo v hiši živele striptizete. Klet, v kateri je imel Fritzl ujeto svojo hčer, pa zdaj ni uporabna, saj so jo zalili z betonom.

 

Josef Fritzl je v kleti družinske hiše od leta 1984 do leta 2008 v ujetništvu zadrževal svojo hčer Elisabeth, ki mu je rodila sedem otrok. Eden od njih je kmalu po rojstvu umrl, ker ni dobil ustrezne oskrbe. Po razkritju Fritzlovih zločinov ga je sodišče leta 2009 spoznalo za krivega povzročitve smrti iz malomarnosti, incesta, posilstev, zasužnjevanja, nezakonitega zadrževanja v ujetništvu in hudih groženj. Prisodilo mu je dosmrtno zaporno kazen, ki jo 81-letnik prestaja v posebnem zaporu za duševne bolnike v Kremsu.

 

Foto: Getty Images

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...