Prihaja Rogue One: Zgodba Vojne zvezd

rogue-one

Prihaja Rogue One: Zgodba Vojne zvezd

Na evropska in tudi slovenska velika platna danes premierno prihaja nov film iz franšize Vojna zvezd (Star wars), a tokrat s povsem svojo zgodbo – Rogue One: Zgodba Vojne zvezd. Navdušenci nad vesoljsko sago so tako leto dni po sedmi epizodi Vojne Zvezd: Sila se prebuja dobili novo poslastico, ki bo zagotovo polnila kinematografe po vsem svetu.

 

Gre za vzporedno zgodbo, t. i. spin-off od originalnih zdaj sedmih filmov iz sage o jedijih in sithih, svetli in temni sili, o Luku Skywalkerju, Darth Vaderju, princesi Lei, Hanu Solu, Obiju Wan Kenobiju, Mojstru Jodi in mnogih drugih ikonah te franšize, ki je nastajala pod taktirko Georgea Lucasa. Doslej so tovrstne vzporedne zgodbe razvijali predvsem v animiranih serijah, zdaj pa prvič tudi v igranem filmu.

 

Kot napovedujejo ustvarjalci, gre za popolnoma novo epsko pustolovščino. Postavljena je v čas tik pred prvim filmom Vojne zvezd oz. IV. epizodo – Novo upanje. V dobi konfliktov se skupina nepričakovanih junakov združi v praktično samomorilski misiji, na kateri morajo ukrasti načrte za Zvezdo smrti, najmočnejšega uničujočega orožja galaktičnega imperija.

 

V filmu ni nobenega od junakov iz glavne zgodbe, a je scena enaka – s stormtrooperji, X-krilnimi lovci in robotki, kakršen je bil R2-D2.

 

Film Rogue One oz. “prvi upornik” je režiral Britanec Gareth Edwards, avtor Godzzile. Tako kot v VII. epizodi ima tudi v tem filmu glavno vlogo ženska, medzvezdna junakinja Jyn Erso, ki jo je upodobila Britanka Felicity Jones.

 

Pričakovanje novega filma sicer ni bilo tako napeto, kot je bilo lani ob filmu Sila se prebuja, ki je bil prvi film po koncu zadnje trilogije po desetletju in verjetno na koncu ne bo dosegel takega zaslužka, a bo vseeno zelo verjetno eden večjih zaslužkarjev v letu 2016.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...