Pridejo tudi z varnostnikom

Evri

Pridejo tudi z varnostnikom

Človek lahko seveda najhitreje obogati, če kupi zmagovalni loto listek. Sedmica je trenutno vredna dva milijona in pol evrov. Jutranji voditelj Tomaž Okorn sicer listka še ni kupil, razmišlja pa o tem. “Tale dobitek je res privlačen,” pravi.

 

Leteči reporter Grega mu svetuje, da ga vplača v Grosupljem, kjer je očitno loto sreča doma. Kot je znano, dobitnik v igri Eurojackpot dobitka še ni dvignil. Grega razmišlja, da mu morda ni jasno, kako lahko to stori.

 

Mateja Slamnik Kos z Loterije Slovenije pojasnjuje, da dobitniku seveda ni potrebno z blindiranim avtomobilom priti po nagrado. “Enostavno. Prinese potrdilo o vplačilu, izroči še osebni document in davčno številko. Mi nato odvedemo 15-odstotni davek občini stalnega prebivališča dobitnika, razliko pa prejme v obliki čeka.”

 

Da bi kdo prišel s kovčkom po nagrado, še niso imeli primera. “Bili pa so primeri v preteklosti, da so dobitniki prišli z varnostnikom, odvetnikom, pač reakcije ljudi so različne. Eni so prestrašeni, drugi so skrivnostni, tretji si želijo čim prej stran od nas. Je pa res, da so vsi srečni.”

 

Grego zanima še, na čigavi strani je sreča bolj doma; na strani žensk ali moških? “Po osebnih izkušnjah bi rekla, da so dobitniki kar razdeljeni na polovico. Polovica moških, polovica žensk.”

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...