Prevc brani lovoriko

Robi in Peter
domen-prevc

Prevc brani lovoriko

Jutri se v Oberstdorfu začenja že 65. novoletna skakalna turneja. Slovenske barve bodo na njej branili bratje Domen, Peter in Cene Prevc, Jurij Tepeš, Rok Justin, Anže Semenič in Jernej Damjan. Potekala bo do 6. januarja, poleg v Oberstdorfu pa bo potekala še v Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu.

 

V Oberstdorfu bo na programu prestižna serija tekem štirih skakalnic, na katerih bo naslov skupnega zmagovalca branil 24-letni Peter Prevc, ki po rekordni minuli zimi v tokratni še ni pokazal svojega mojstrstva. Med drugim je doživel tudi dva lažja padca, še bolj boleča je bila izguba pravih finih skakalnih občutkov, zato je v skupnem seštevku pokala šele na 13. mestu.

 

“Glede na vse, kar se mi dogaja v zadnjem obdobju se za kakršno koli vidnejšo uvrstitev na novoletni turneji ne morem potegovati. Toda ko bom prišel tja, se bo videlo, kako sem pripravljen. Na turneji je treba iti iz skoka v skok, osem jih je in deset dni se zelo vleče,” pa je ocenil Peter Prevc.

 

Odlično gre letos Petrovemu 17-letnemu bratu Domnu Prevcu, ki ima v SP pred drugouvrščenim Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem 158 točk prednosti. “Moja glava je sproščena, drugi od mene pričakujejo kakšne izjemne stvari. Jasno je, da lahko zmagam, toda če bom slavil, bo to OK, če ne bom, se bom pač odpeljal domov brez kakšne negativnosti. Nimam neke prisile v moji zavesti, da moram na vsak način zmagati, preprosto, željo in veselje do skokov imam. Sam grem vedno enako na tekmo, ne vem, zakaj bi se s čimerkoli obremenjeval. Novoletna turneja … Ta zame pomeni le štiri tekme na kupu,” je pred odhodom povedal Domen Prevc.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...