Presežke pomoči potrebnim

Ljudska kuhinja

Presežke pomoči potrebnim

Dobrota je sirota… Tega se v zadnjih tednih vse bolj zaveda Enes Musić, šef gostilne in picerije Ham – Ham. Kot se spomnite, konec oktobra je ljudem v stisku ponudil brezplačne malice in v dobrem mesecu razdelil približno 240 brezplačnih obrokov. Hkrati pa je izgubil tudi približno polovico svojih siceršnjih gostov. Po njegovem večina na ljudi v stiski še vedno gleda zviška.

 

Podoben je primer romske restavracije v Mariboru, ki bi nudila nova delovna mesta, pa so se sosedje uprli. Razlog – kot sami poudarjajo – ni v tem, da bi šlo za romsko restavracijo.

 

Takšnih zgodb bi v naši deželi na sončni strani Alp še našli. K sreči pa je pri nas “doma” tudi dobrodelnost. Še vedno lahko pomoči potrebnim pomagate preko Dobrodelne zvezdice Radia Ekspres, dokaz, da vendarle Slovenci ne gledamo stran od pomoči potrebnih je tudi tako imenovani Kruh za prjat’la, ki ga lahko kupite v določenih pekarnah.

 

Če bo vse posreči, bo konec decembra na Zaloški cesti vrata odprla še Ljudska kuhinja. “Prostori imajo kapaciteto 175 kvadratnih metrov pod streho in še 180 kvadratnih metrov vrta. Notri naj bi uredili dve veliki jedilnici, kuhinjo in pomivalnico ter še dva prostora, v kateri bomo skušali uresničevat socialne program,” pravi guvernerka Zveze Lions klubov v Sloveniji Alenka Marter.

 

Prepričali so trgovce, da bi razdelili presežke hrane. “To je razdeljevanje tistih presežkov hrane, ki jih dejansko po pogodbah že zdaj v Mariboru, Celju in Trbovljah, odstopajo zvečer, ker niso bili prodani. Če končajo v smeteh, morajo za to trgovci plačati,” dodaja Marterjeva. Tako pa bodo naredili dobro delo in se hkrati tudi izognili stroškom.

 

Torej še se najdejo dobri ljudje. Ta misel tolaži, pravi naš leteči reporter, Grega: “Saj nikoli ne veš, kdaj boš pomoč potreboval sam.” Tomaž, jutranji voditelj gleda po drugi plati: “Nikoli ne veš niti, kdaj boš zadel 21 milijonov evrov!”

 

To je sicer verjetno, vendar žal nekoliko manj. Vsekakor pa še naprej velja poziv Radia Ekspres – pomagajte, če le lahko!

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...