Premalo za Črno goro

koarka slovenija ?rna gora 3
Igor Kokokov

Premalo za Črno goro

Slovenska košarkarska reprezentanca je zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom kvalifikacij za Eurobasket 2017 izgubila proti Črni gori s 83:91 (22:26, 43:53, 66:73). Pred tem je vse pripravljalne tekme dobila. V treh tednih je odigrala osem prijateljskih tekem, premagala pa je Portugalsko, Belgijo, Avstrijo, Poljsko, Islandijo, Veliko Britanijo ter Makedonijo.

 

Črna gora je zasluženo prišla do zmage. Uveljavila je svojo višino, dobre strelce z razdalje ter spretno vodenje s klopi ter je vodila vseh štirideset minut. Med slovenskimi košarkarji so največ točk prispevali Zoran Dragić (16), po dvanajst pa so jih dosegli Klemen Prepelič, Jaka Blažič in Alen Omić.

 

Igor Kokoškov, selektor Slovenije je po tekmi komentiral: “Zagotovo smo igrali proti nasprotniku, ki je bil boljši skozi celotno tekmo. Tako ni odločil le en segment igre, ampak so bili Črnogorci vseh 40 minut boljši od nas. Dobro so se pripravili na tekmo in nam odvzeli nekatere stvari, v katerih smo močni. Dominirali so v fizični igri.” Dodal je, da: “poraz ni prišel v dobrem trenutku, hkrati pa je to preizkus, da vidimo, kako se bomo odzvali na poraz.”

 

Slovenija kvalifikacija za Eurobasket 2017 začenja v sredo, 31. avgusta, v Stožicah s tekmo proti Kosovu. Sledili bosta še tekmi z Bolgarijo in Ukrajino, v nadaljevanje tekmovanja pa se bo prebila prvouvrščena ekipa v skupini.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...